INTRODUCTION

Asssalamualaikum and hye visitor...Welcome to my online diary. Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Leave your footprint on my cbox...Hate my blog? click Here


Sunday, October 1, 2017 • October 01, 2017 • 0 Sweet hearts

Alhamdulillah, dah hampir 3 minggu saniah masuk Tahun 3 kat USM ni. semoganya si saniah ni lebih kuat lah untuk mendatangi hari-hari yang mendatang. Harap-harapnya saniah ni tak buat kerja last minit, lebih banyak bersabar, paling penting rajin membaca buku dari scroll facebook dan instagram. hehehe.. Pejam celik pejam celik lagi 2 tahun je lagi saniah kat USM ni. Tak tahu lah nak sedih ke gembira. Banyak juga dengar cerita dari senior dan kawan yang graduate, mereka rindu zaman degree, kalau boleh tak nak masuk alam pekerjaan. tapi walau camne terpaksa juga digagahi kalau tak hutang PTPTN hang tu nak sorok mana kan? hahah. 
Satu je harapan untuk Tahun 3 dan 4 ni. Semoga result kali ni bertambah baik dan dekan untuk 3 sem ni. Amin. doakan saya ye kawan-kawan. Tetibe rasa menyesal pulak tak join banyak benda kat sini. hahaha. tak pe lah semua dah terlambat. jangan nak acah drama ea. okay, sekian untuk kali ni. aku nak tidur. dah pukul 1:16 malam. 


Monday, October 3, 2016 • October 03, 2016 • 1 Sweet hearts

okay jangan pelik sangat tetiba aku rajin benauu menghapdet entry.. hahaha. dan semuanya pasal life aku kat universiti. kadang rasa lega juga bila kita cuba luah melalui penulisan ni. tapi luah kat Allah lagi best. hehehe. no biggie, setiap orang ada cara yang tersendiri untuk mengekspresikan diri sendiri. okay hari ni cuti awal muharram. aku ngan rumet aku nabilah merancang nak ke seberang jaya mall makan boat noodle dan tengok wayang. in the end, tak jadi just pergi Queensbay mall je tengok wayang. hahah. jadilah dari tak ada aktiviti nak buatkan. kitaorang tengok cerita Miss Peregrines Home For Peculiar Children. best wei ceritanya. menarik! aku bagi 4.5 bintang dari 5 bintang. nak bagi bintang penuh macam tak boleh jugak, sebab mana ada yang perfect kat dunia ni. sama macam assignment aku buat, walaupun perfect tetap tak boleh 100% hahahah. *Eh?..tetiba pulak si saniah ni?!* maaf pembawakan assignment yang tak nyempat nak siap. hahaha.

act, pasal kes semalam, ye aku masih terfikir jugak tapi tak ada lah fikir sangat. tak kuasa aku! cuma husnudzon je dengan semua konklusi yang aku terrrrrfikir. dan aku juga masih menunggu dia membalas messenger aku.tapi dia hanya read je. hmmm, tak tahu nak cakap. tolonglah, korang kalau ada tak puas hati kat orang tu bagi tau je direct biar pedih tapi puas. macam seorang hamba ni kata kat aku kalau tak puas hati bagi tau kat dia. tapi aku memang tak ada tak puas hati pun kat dia. at least bagi aku hint apa yang aku cakap samapai dia tuduh aku camtu.. ni tak.. dan sekarang aku memang betul-betul tak puas hati dengan dia. please lah weii...urghhhhhh!!!

bye uolls, penat dan terpaksa sambung assignment semula. wassalam


Sunday, October 2, 2016 • October 02, 2016 • 0 Sweet hearts



semoga kalian berada di bawah rahmat allah dan terpelihara dari fitnah dunia dan dajjal. alhamdulillah aku masih dapat menulis lagi . sebelum tu Selamat menyambut Maal Hijrah. semoga kita dapat memenuhi segala azam baru yang bermanfaat dan peroleh keredhaannya pada tahun ini. harini juga aku diduga dengan sesuatu yang aku tak jangka. KAWAN. 

cerita bermula pada pukul 11 lebih pagi macam tu ada satu messanger masuk dari seeorang yang aku pun tak kenal dia sangat. aku just kenal dia gitu2 je. dan dia perempuan. dia bagi salam then tanya aku kenal dia tak? aku pun cakap ye saya kenal awak, awak kawan **o* kan? dia cakap ye, then dia cakap sama ada aku ada tak puas hati dengan dia. WHAT?? aku speechless.... then dia sambung lagi, kalau tak puas hati bagitau dia dan janagn memburukkan dia. allahurabbi sedihnya.. tak tau tang mana aku duk burukkan dia. tak tahu lah sama ada sama aku tidak sedar atau omongan gurauan aku. 

aku kalau kena macam ni aku rasa macam sedih sangat tak boleh nak move on. mesti asyik fikir je. then, aku pun minta maaf kat dia dan tanya apa ayat aku yang dia terasa sangat tu. sedangkan aku tak pernah cakap dengan dia. aku cuma dengar cerita dari kawan aku. dan itu pun kawan aku cerita yang baik2 je, masha allah. sedihnya. aku tahu mulut aku pun tak baik sangat. tapi tak de lah sampai aku nak memburukkan orang. okay, aku macam dah syak sesuatu tapi aku tak nak fikir yang bukan-bukan. sungguh saniah adalah orang yang tak kuat kalau kena benda macam ni. cukuplah aku kena waktu form 5. itu pun tak tau mana datang fitnah tu. sampai sekarang aku speechless... budak-budaknya terus tetiba baik semula dengan aku. ingatkan nak terus boikot aku sampai 7 keturunan. hahah

okay lah, aku just perlu tunggu dia reply last chat aku malam ni, sebab aku betul-betul nak tahu apa sebab musababnya.. YA ALLAH bantu aku.. aku harap sangat dia boleh bagitau aku apa ayat yang aku burukkan aku. jangan cakap aku tak tanya okay, 3 kali aku tanya dia just read je. aku tau dia baik, dan aku pun cuba nak jadi baik. mohon hati aku kuat.. amin...




Thursday, October 29, 2015 • October 29, 2015 • 1 Sweet hearts

hai semua!!! okay, hari ni hari jumaat 10:10 am aku masih lagi duduk terperap dalam bilik even aku banyak kerja dan masih buat kerja yang tak berfaedah seperti tonton youtube dan berfacebooking! aku bukan ponteng ea! jadual aku free jumaat. burghh.. act, minggu ni minggu yang super busy untuk saniah. ditambah lagi aku pengarah projek dan setiausaha kerja T_T *nak nangis* tak cukup dgn itu, hari ini petang hingga hari ahad ada program pimpin siswa !! mata aku pun dah rabakk , kerjanya asyik nak menaip surat ITU dan INI... pergi kelas dah macam zombie, secreto deadmire sume larii!!.. kah!

act, saniah ada terfikir nak buat satu contest,  bagi saniah agak menarik .. boleh berikan inspirasi buat semua .. hehe! *walaupun busy ku gagahkan jua* ceh! Jeng!jeng!jeng...! nama contest tu nanti next entry saniah akan update.. *entah bila lagi aku nak menghapdate* hahah.. dun worry.. next week i dah nak midsem uolls! hewhew.. 

inshaa allah, contest akan berlangsung minggu seterusnya.. so, sekarang ni saniah just nak cari sponser yang super duper baik plus pemurah equal sporting  yang sudi nak sponser apa2 sahaja hadiah. *terma&syarat* boleh pm saniah ye, di facebook or fanpage saniah atau boleh komen di bawah ni. saniah dengan berbesar hati menerima keikhlasan anda...



Saturday, October 3, 2015 • October 03, 2015 • 0 Sweet hearts



Alhamdulillah! saniah dah masuk sebulan di USM!!! jyeahhh... erk!? and 3 years 9 months still waiting .. T.T hehe! dalam sebulan ni pun banyak yang berlaku macam dah setahun je rasa.. KAH! sekarang ni cuaca agak teruk akibat jerebu yang semakin teruk dan bacaan IPU yang sepatutnya tinggi tapi masih diparas normal. what!!! --" 

aku rasa sangat ta secure bila keluar dari bilik hatta untuk ke toilet yang depan bilik ni. dalam bilik jangan cakap, tingkap pun aku seal. nothing can i do.. tapi perangai yang sangat teruk untuk aku adalah bila ada mask aku ta pakai. --' OKAY! hakak lupaa lahh.. aku keluar bilik dengan otak kosong jalan dengan selamba tetibe macam ada sawang lelabah kat paruparu aku, sesak nafas ... erk! nak patah balik? tak mungkin lahh weii!! kelas aku dah nak start, habis kene diri atas kosi nanti. *rindu sekolah*

serius rasa nak bawak satu pasu tumbuhan hijau letak kat hidung aku ni, sedut oksigen LIVE!! haha.. *jangan kecam* dan satu lagi perangai aku yang sangat hodoh, bila ke kelas ta bawak payung. yeah! habis lencun aku masuk kelass.. act, aku masih tak beli payung lagi pun.. hahah beli poncho je *baju hujan*. itu pun aku lupaa nak bawak. rasanya sebelum masuk universiti aku banyak makan kerengga. T.T

okay, rasa macam aku banyak sangatsangat assignment nak kene perah otak ni. aku nak sambung balik.. tu lahh tak pernah nak serius buat kerja ada je tangan aku dok tekan tu, picit ni, scroll sana, search sini. heeheh! 




sedikit kata nasihat yang common jangan banyak main or buat aktiviti luar, please wear ur mask and drink a lot a lot of water yeah!! kalau tak nanti ending cam aku batuk, sesak nafas and etc. 
p/s: doakan aku isnin ni dah nak present, hmmpphhh! baru nak buat slide. group aku memang sempoi!... plus berani mati. KAH!




Wednesday, December 3, 2014 • December 03, 2014 • 0 Sweet hearts




Alhamdulillah , saniah masih boleh lagi menghadap lappy dan menaip entry ni. begitu juga dengan STPM yang dah berlalu. thanks ALLAH  , saniah dapat jawab dengan baik . mohon doa ye supaya keputusan yang keluar adalah yang terbaik dan cemerlang . ameen .

kalau dulu masa sekolah ta sabar-sabar nak habes sekolah, then kerja. ingatkan senang nak cari kerja.. rupanya susahh ! wuuu.. T_T cuti lama weyhh..9 BULAN  ta kan tak kerja kudd.. dah macam-macam saniah carik kerja.. tapi semua penuh. tai adalah jugak yang saniah dah interview tapi kene tunggu mereka call dulu. jangan sampai  saniah jadi bibik . hehehe... tapi kat rumah orang kaya yang ada anak lelaki bujang and single je lahh.. haha 
*gataiii*

okayy, thats all for now . Happy reading :)




Saturday, June 21, 2014 • June 21, 2014 • 0 Sweet hearts


halluu ! hari ni sekolah saniah ada buat Hari Diskusi :) and Abah's coming. HEHE. Pasal hari diskusi ni mesti ada segelintir sang pelajar yang agak gerun ? HAHA. ye la mana tak nya result kalau tak gempakk mau tercabut telinga Makk tarikk .. HAHA. tapi kalau budak yang result 'baeekk punye' mesti bangga kembang semangkuk depan Mak Ayah. 

Bagi saniah hari diskusi atau hari terbuka kat sekolah ni sangat seronok. tak tahu kenapa tapi saniah memang nakk sangat Abah datang ambil result saniah, tak kisah lah baekk ataupun gagal keputusan saniah. HEHE. dan Abah tak pernah marah bila saniah dapat result kurang cemerlang , tapi dia selalu bagi motivasi yang menguatkan semangat 'Naruto' saniah. tapi hati parent mane tak nak anak dia cemerlang kan? kecewa tuh mesti adaa.. 

Dulu kecik-kecik susah nak suruh abah datang Hari Diskusi. mungkin sebab abah sibuk. kadang-kadang sedih jugak bila dapat nombor satu, dua, tiga abah tak datang buzy kerja. masa tu kan kecik lagi.. so, hati pun senang jadi kecik . >,< Then, bila dah besar saniah mula faham tanggungjawab abah, bukannya kecil tapi SANGAT BESAR . 

sebab abah saniah bukan pegang hanya satu tanggungjawab tapi Dua ! sebagai seorang Bapa dan juga Ibu. Beliau yang cari rezeki bagi kami makan dan minum tak nak bagi kami laparr dan beliau jugalah yang jadi comforter kami menggantikan lembutnya Ibu. thats why, My Daddy is My Hero ! 

Thats all for today, *nanges* act, nak cerite pasal Hari Diskusi je tapi terlebih emosi pulakk . cehh ! HAHA








Friday, June 20, 2014 • June 20, 2014 • 0 Sweet hearts

Alhamdulillah. . semester 2 sudah selamat pergi dan semester 3 most welcome. hehe.. syukur MUET pun saniah dah lepas first intake. tapi Band 3 je. Alhamdulillah, Thank youu ALLAH. Pelajar tingkatan 6 bawah pun dah mula mendaftar, dapatlah adik baru. cehh ! 

fuhh ! semua lega sebab semester 2 sangat sibuk sampai makan tak kenyang, mandi tak basah, tidoq pun tak lena
*ye ke?* dan saniah tak dapat nak hapdet entry baru. *ciss! mengalahkan PM je* HAHA harap semester 3 lebih relax dan berjalan lancar. tapi PBS tetap ada. still mengejar kami. ++'

hey! hey! tak lama lagi nak puasa :) alhamdulillah , kita dapat memperbanyakkan lagi ibadah kita di bulan yang mulia ini. semoga ibadah kita juga diterima dan dosa kita dapat dihapuskan. sebenarnya banyak yang ALLAH bagi ganjaran kat kita pada bulan ramadhan ni. Lihat, Sayangnya ALLAH kat kita . Jadi, janganlah kita sia-siakan peluang dan ganjaran ni. 

okayy, saniah nak sambung buat PBS ni, hehe . . curi tulang sat ! thats why entry terjunn #



Monday, February 3, 2014 • February 03, 2014 • 3 Sweet hearts


Selamat pagi ! walaupun jam menunjukkan 11.56 am , almost noon. hahah... cuti CNY dah habiss , hari ni last lah saniah nak berjimba ria . *puuiihh* cuti ni langsung tade pergi mana-mana . then, bila nak balik hari ni   ramai pulak nak ajak Hangoud , Lepaking, Jogging , Reunion . CIS ! apakah ? weii~ orang nak balikk lahh ! time free ta mau ajak . seball ni ! 

then hari sabtu ni ada wedding cousin pulak kat perakk memang ta dapat pegi lah kan . *burgghhh* why ? why ? jelly nye kakak saniah pergi ! mereka siap mention lagi nak pegi mandi kat TAMBUN . act, memang lah saniah pernah pergi tapi nak pergi lagi !! kali ni kalau saniah pergi saniah ta akan buad onar lagii kat situ . hahahah

kita throw back balik mase akhir tahun tingkatan 5 dulu, masa tu kat tambun , saniah sedang di alam fantasi bersama MY SECRET ADMIRE , then masuk satu kedai dalam tambun tuhh... tengahh seronok bergambar bersama dea . saniah terlanggar souvenier kat situ , tak cukup dah jatuh , saniah boleh pijakk lagi benda tuh ! ohh myy ! then, si dea tak tahan tengok kekalutan saniah kat situ dea terus tarik saniah keluar .. waahhh ! dah macam alam fantasi *putera melarikan puteri dari pengawal istana* cehhh! tapi memang sweet sangat ! 

rindu nye kat si dea .dia lah kawan lelaki saniah yang layan saniah sebaik mungkin , memahami, dan suka buat lawak .. sukaa . sukaa . sukaa . rindu kauu . now , cerita ni tinggal kenangan je . tak tahu lah dea ingat ta ? 

dear my friend *si dea*,
i hope you'll forget all about me, and when we meet again one day i hope we start a new book and build a new story ...


p/s : *dea* ialah dia , saja letak nme tu nma sebenar adalah rahsia
saniah 


Saturday, January 18, 2014 • January 18, 2014 • 0 Sweet hearts


hai semua ! *lambai tangan* . lama nya saniah tak update blog ni . saniah rindu lah ! sem 2 di PRA U STPM ni semakin sibuk >,< takud lah ! PBS yang semakin menimbun ,menemu ramah dengan orang yang hapr**, dan lappy yang .. BURGGHH ! dugaan .

apa-apa pun insha allah disebalik dugaan ini pasti ada hikmah di sebaliknya . *aminn* now, saniah sedang ketandusan ayat nak buat esei PBS sejarah dan saniah perlukan pertolongan anda untuk kongsikan sesuatu tentang seorang tokoh ni. PROF.DR ATAN BIN LONG . saniah ta kesah bagi lah apa-apa info tentang beliau ,tajuk buku tntng hidupnya , laman web yang cerita tntng -beliau atau apa-apa yang berkaitan dengannya . 

saniah dah cuba cari di internet tapi keputusan yang sangat hampa . so, kapada semua yang prihatin dan sudi tolong saniah *muka comel* amat saniah alu-alukan :)  selamat membantu dan beramal . hehehe 

LOT OF LOVE ,


Sunday, September 1, 2013 • September 01, 2013 • 1 Sweet hearts



haihai ! lama betul lah saniah tak bukak blog ni , sangat tiada kesempatan nak sentuh keypad. sangat sedih tengok blog ni :3 dah macam *the counjuring* hahah.. ta masal ! dah banyak yang saniah nak cerita ,tapi semua dah terlepas . saniah nak cerita jugak pasal RAYA, MERDEKA dan macammacam lagi! 

act, saniah dah semakin sibuk dengan exam semestar 1 ni . maklum la saya budak baru belajar . huhu ! deadline pun dah around the corner . hope saniah boleh dapat pointer tinggi ! setinggi langgit ! ceh~ sekian . saniah nak share moment beraya masa tuh bersama kawankawan . jauhh tau kami beraya . dari MUAR ke SEGAMAT woooii ! 



act,ni tade mengena pun. saya cuma nak bagi tau , HIDUP PENGAKAP !

















saniah rindu gila kat mereka ni ! i lOVE uolls ! dalm semua gamba ad terselit gamba seseorang yang saniah admire ! hahah . *ppuuiihh !*
sekian,



Follow or leave ?



Chatting Here


Don't use harsh word
Put your blog url

Post history





Template By: Kawaii Lady
Some stuff: